torsdag 14 februari 2013

15-åringar åtalas för övergrepp på skola


MALMÖ. Två femtonåringar åtalas för ett våldtäktsförsök på en minderårig flicka. Brottet, som ska ha skett på flickans skola, ses som grovt. En av 15-åringarna ska med hjälp av två minderåriga kumpaner ha gett sig på flickan och dragit in henne på en toalett på Oxievångsskolan i slutet av januari.
En stund senare ska även den andre 15-åringen ha anslutit. Enligt åtalet hindrade de gemensamt flickan från att gå därifrån och försökte få henne att utföra olika sexuella handlingar. En av pojkarna ska även ha hotat med att slå flickan om hon gick till polisen.
Dagen efter ska flickan ha hotats igen när 15-åringarna fått veta att händelsen blivit polisanmäld. Enligt åtalet gav de sig på flickan i skolan och försökte med hot få henne att inte prata mer med polisen.
Brotten är rubricerade som försök till grov våldtäkt mot barn, olaga frihetsberövande och övergrepp i rättssak.
Bedömningen har gjorts att de två 15-åringarna borde ha varit medvetna om att flickan var minderårig.
 – Jag menar att det bör bedömas som grovt eftersom det är flera gärningsmän, målsäganden har varit inspärrad plus att det har skett på hennes skola, säger åklagaren Johan Nilsson.
De minderåriga medgärningsmännens ärende har lämnats vidare till de sociala myndigheterna.

Ljugmedia  undviker att nämna gärningsmännen och det är känsligt eftersom båda bara är 15 år, födda 1997 men deras namn är muslimska…vi nöjer oss med efternamnen på grund av åldern, Channouf och Mohamad, även de två trettonåringar som var inblandade har svårstavade namn…så återväxten bland nysvenska våldtäktsmän verkar vara tryggad.

http://petterssonsblogg.se/2013/02/14/15-aringar-atalas-for-overgrepp-pa-skola/#more-45527

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar