onsdag 27 mars 2013

Det här är en äkta människa med stake - professor KraussVid University College London (UCL) skulle en föreläsning "Islam eller ateism, vilket är vettigast?" hållas. Inbjudan kom från den norra London-baserade IERA, Islamic Education and Research Academy.  

Besökare till debatten vid UCL blev tillsagda att använda mäns eller kvinnors entréer. Arrangörerna för islamisk utbildning och forskning talade om för kvinnorna att de skulle sitta längst bak, medan män och par satt längre fram. De som protesterade beordrades att lämna lokalen. 

När föreläsaren professor Krauss såg att publiken skildes åt beroende på kön, packade han ihop sina pinaler i sin väska och vägrade vara kvar. Medan publiken ömsom buade och hurrade, vände professorn sig till organisatörerna: 

-"Antingen upphör ni med könssegregationen, eller så är jag inte intresserad av att delta." Därefter vände han tvärt på klacken. Och kom inte tillbaka förrän han försäkrats om att den muslimska könsapartheiden hade upphört. 

Reaktionen blev nog inte vad en PK-svensk skulle ha väntat sig. UCL visade med kraft vad som är viktigt i en demokrati. IERA är inte längre välkomna tillbaka till deras lokaler. 

Men det är inte endast i England som universiteten börjar ifrågasätta vad islamisterna sysslar med. Vid Universitetet i Olso (UiO) har man nekat den islamistiska studentorganisationen Islam Net (IN) att bilda en studentförening. Man motiverar beslutet med att INs verksamhet inte är förenlig med universitetets värdegrund, säger rektor för skolan. Det framkommer i avslaget att Islam Net är könsdiskriminerande och hållningen gentemot andras religiösa övertygelser och sexuella läggningar står i strid med Universitets uppdrag att säkra en trygg läromiljö. Man hänvisar till ett möte som IN arrangerat i Oslos högskolas lokaler, där kvinnor och män tvingades använda olika ingångar. 

 Journalisten Tor Bach, som granskar extremiströrelser, har tidigare kritiserat IN. – Islam Net anlitar predikanter som anser att judar är grisars och hundars avkomma. De har en extremt pietistisk och sträng tolkning av islam. 

Reflektion
Vi ser här prov på institutioner som vågar ställa sig upp och försvara den värdegrund som det post-kristna väst står på. Könsuppdelning har vi möjligen i våra simhallar, där kvinnor och män har separata omklädningsrum. Alla människor har rätt att behandlas med respekt oavsett kön, sexuell läggning eller ras. Synd att vi i vårt PK-land inte vågar ta i dessa brännande frågor. Man kryper för islamisterna och försöker att rättfärdiga deras inhumana syn med att i vårt land har vi många kulturer och alla är värda lika mycket, oavsett om det i en kultur är kutym att kasta sina döttrar från hyreshusens balkonger. Det finns exempel på att homosexuella på grund av sin sexuella läggning nekats anställning som lärare i en mångkulturell skola. Föreståndaren för skolan var orolig över hur invandrarna på skolan skulle bemöta en homosexuell lärare. I vårt land ska sexuell läggning eller kön inte ha någon betydelse, man är lika mycket värd i alla fall. Men i och med invandringen av religiösa system som ser ner på både kvinnor och HBQ-människor så håller det offentliga Sverige (politiker, journalister och andra PK-individer) på att vrida sig tillbaka till den tiden då kvinnan var hemma för att snyta barn och laga mat, och de homosexuella fick smyga i buskarna eller på bastuklubbar. Jag kan inte för mitt liv förstå hur vi kan göra så mot vissa grupper. 

Peter Jacobsson 

1 kommentar:

  1. Glad Påsk på dig! Jag funderar på att bli kannibal, läs varför i mitt blogginlägg från idag.

    SvaraRadera