söndag 21 juli 2013

Missnöjespartier


Textens ursprung: http://petterssonsblogg.se/


Politiker, journalister och experter har svårt att förhålla sig till Sverigedemokraterna och liknade partier ute i Europa, utan att benämna dem som missnöjespartier.
Det är ”unga, arga och missnöjda män” som röstar på SD och liknande beskrivning ger man av liknande partier i våra europeiska länder. Framgången hos dessa missnöjespartier går inte att ta miste på och detta retar det politiskt korrekta etablissemanget som sjutton.

Visst finns det ett missnöje hos folk, ett gigantiskt missnöje och vart vänder sig vanliga medborgare när regering och riksdag vänder dem ryggen och struntar i att deras vardag osynliggörs till förmån för människor som väljer att komma till Sverige? Svaret är egentligen ganska givet och det märkliga i sammanhanget är att dessa missnöjda medborgare också klistras på epitet som rasister och främlingsfientliga.

Nu tror inte jag att medelålders arbetslösa svenskar är främlingsfientliga när de opponerar sig över att nya jobbprojekt vänder sig till nyanlända som med hjälp av instegsjobb passerar arbetslöshetskön där män och kvinnor väntat förgäves i många år.

Jag tror heller inte att ungdomar som saknar bostad, arbete och inte har råd med körkort är några stora rasister bara för att de protesterar över att 18-åriga afghaner både får en betald bostad, arbete och ett körkort som finansierats av kommunerna.

Inte tror jag att våra far- och morföräldrar är intoleranta när de är ledsna över att behandlas allt sämre på sina äldreboenden samtidigt som de läser i lokaltidningen att ett nytt hem för ensamkommande ska byggas och utrustas med allt i elektronikväg och ha en personaltäthet som inget äldreboende haft i svensk historia.
Jag kan heller inte tänka mig att sjuka, handikappade och utslitna människor saknar empati för nyanlända människor när de tvingas kämpa och kraven bara stiger när de sedan får se i TV att nyanlända kan leva i Sverige med hjälp av bidrag och en total avsaknad av krav.

Jag vet att min gammelmormor inte är rasist bara för att hon är ledsen över att inte ha råd med tandläkaren, men förvånas över att människor som aldrig jobbat i Sverige, aldrig betalat skatt i Sverige och som enligt alla gällande regler inte ens får vistas i Sverige, får samma tandvård näst intill gratis.
Människor är bara besvikna och missnöjda och detta är skäl för allt fler att rösta på dessa europeiska missnöjespartier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar