tisdag 20 augusti 2013

Något har gått snett med Sverige!


Ofta funderar jag på vad det är som gått så fel i vårt land. Det fanns en tid då vi sjöng ”Flamma stolt mot dunkla skyar, likt en glimt av sommarens sol över Sveriges skogar, berg och byar, över vatten av viol” på svenska flaggans dag. Det fanns en stolthet i att vara medborgare i landet Sverige. En nationalism som bar fram idrottare som Sixten Jernberg och Toini Gustavsson eller vårt älskade Tre kronor.

I dag är den nationalismen fördömd, den som vågar yppa att han älskar sitt land trycks till så att han/hon inte reser sig igen. Våra politiker och de som kallas för kultureliten värnar Kurdisk, Assyrisk och Syriansk nationalism, samtidigt som man startar drev mot den som vågar säga att ”Sverige är bra”.

Mona Sahlin sa vid ett tillfälle ”Ni (invandrare, min anmärkning) har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana ”töntiga” saker.” Undrar om jämtlänningarna håller med henne, dom som är sådana lokalpatrioter. Skulle deras traditioner vara töntiga? Eller folket i Dalarna som bevarar och odlar gamla kulturevenemang som spelmansstämmor, en gång startade av Anders Zorn för att bevara spelmanstraditionen. I hela Sverige finns folk som varje höst äter kräftor och surströmming, gamla traditioner som binder samman folkgrupper, exempelvis norrlänningarna.

Vår kultur är väl inget som vi behöver skämmas över, Zorn (nämnd ovan), Karl Larsson, Selma Lagerlöf, August Strindberg, Hugo Alfvén och Olof Wilhelm Peterson-Berger. I modern tid har vi Vilhelm Moberg och ABBA. De senare var väl svensk kultur på export.

Statsministern ska väl inte vara sämre han, DN skriver: ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån." Det var statsminister Fredrik Reinfeldts lakoniska slutsats efter ett besök i invandrartäta Ronna i Södertälje ”

Några barbarer som satt Sverige på världskartan:
Gustaf Dalén svensk civilingenjör, uppfinnare och företagsledare. tilldelades Nobelpriset i fysik 1912. Solventilen som användes i obemannade fyrar är väl den uppfinning som han är mest känd för.
Lars Albin Larsson känd för sina båtmotorer, Hans son Erik Larsson konstruerade en tvåtaktsmotor 1906
Carl Edvard Johansson kombinationsmåttsats uppfinnare.. Passbitarna, som ingick i måttsatsen användes bland annat till kalibrering och måttinställning av mätverktyg, (tolkar), mätapparater och produktionsmaskiner och har haft en avgörande betydelse för utvecklingen av all modern industriproduktion.
SKF:s grundare Sven Wingquists första stora uppfinning var det flerradiga självreglerande radialkullagret med sfärisk form på ytterringens löpbana, senare allmänt kallat sfäriskt kullager

Det finns många, många fler barbarer som, tack vare sin uppfinningsrikedom, skapat den industri som stora flertalet av de svenska arbetarna var och är anställda vid. Barbarernas uppfinningar och arbetarnas kraft gjorde Sverige till ett av världens rikaste länder.

I dag hundra år senare uppmanas vi av politiker, människor inom massmedia sam diverse löst kulturfolk att skämmas för det som en gång var. Man hånar och förlöjligar det som skapade grunder för den ohämmade invandringen vi har. Utan alla dessa uppfinnare, företagsledare och arbetare skulle det inte finnas skattepengar att dela ut till alla de som kommer till Sverige för att skära guld med täljkniv. Kanske måste vi stå upp och protestera mot förlöjligandet av vårt fosterland. Det kan inte vara så att 9 miljoner håller med om att vi är löjliga barbarer.

Stå på dig, annars står någon annan på dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar