söndag 29 september 2013

Islam, en religion för fred, kärlek och förståelse

Eller blir vi lurade av muslimer, politiker och en samlad kår av kulturarbetare inklusive journalister? Läs själv några exempel från de senaste dagarna och införskaffa dig en egen ståndpunkt:

Studenter sköts ihjäl medan de sov av gärningsmän tillhörande det islamistiska Boko Haram
Gärningsmännen slog till mot lantbrukshögskolan när studenterna var som mest hjälplösa, när de låg och sov. Sedan sköts minst 40 unga män ihjäl.
En grupp beväpnade män som misstänks tillhöra den islamistiska sekten Boko Haram trängde i dag in på ett universitet i Gujba i nordöstra Nigeria. De tog sig in en av studenternas sovsalar och öppnade sedan eld mot de sovande människorna. Efter det samlade gärningsmännen ihop överlevande för att därefter skjuta ihjäl dem utanför byggnaden.
- De började samla ihop studenter i grupper utanför, sedan öppnade de eld och sköt mot den enda gruppen efter den andra, berättar ett vittne.

Islamistgruppen Boko Haram avrättade kristna i kyrkan
Många människor dödades eller skadades i attacker mot två kyrkor i Nigeria på söndagen. Regionerna har varit svårt drabbade av våldsamheter, där den islamistiska terrorgruppen Boko Haram har mördat tusentals kristna. En självmordsbombare sprängde sig själv utanför en kyrka i staden Jos i västra Nigeria. Flera skjutna i en kyrka i Biu där även en bomb small av.


Den somaliska Islamiströrelsen al-Shabaab-rörelsen uppger att den dödade nästan 140 personer i gisslan under sin attack i ett köpcentrum i Nairobi.
Myndigheterna har än så länge bara bekräftat 67 dödsoffer i terrordådet, som pågick i fyra dagar. 61 av offren var civila och 6 soldater.
Polisen befarar ändå att dödssiffran är högre än så. Enligt kenyanska Röda Korset saknas fortfarande 63 personer.
Soldater och räddningsarbetare letar efter offer och eventuella fällor i den förstörda byggnaden. En del av taket rasade in på grund av de häftiga striderna.
Flaggorna vajade på halv stång när tre dagars landssorg inleddes. Gisslansituationen vid köpcentret avslutades i går. Specialstyrkorna dödade fem terrorister och grep elva misstänkta.

Kristna kopter attackeras i Egypten
Efter att Egyptens president Mohammed Mursi avsatts av militären har våldet eskalerat mot den kristna minoriteten kopter. Efter gårdagens våldsamma tillslag mot Mursi-anhängare runt om i landet har hämndaktioner riktats mot kopter.
Oroligheterna i Egypten har slagit hårt mot den kristna minoriteten kopter som länge varit en utsatt grupp i Egypten. Sveriges Radio rapporterar att minst 16 kyrkor bränts och plundrats i landet under onsdagens oroligheter. En siffra som Katherine Cash, religionsfrihetsexpert på Svenska missionsrådet och som följer utvecklingen i Egypten menar är ännu högre.

Dödlig explosion på buss i Pakistan
En explosion ombord en buss, som transporterade statsanställda i Peshawar i nordvästra Pakistan, har dödat minst 10 människor och skadat ytterligare 47. Polis tror att en bomb orsakat explosionen.

En explosion ombord på en buss, som transporterade statsanställda i nordvästra Pakistan, dödade på fredagen minst 10 människor och skadade ytterligare 47, meddelade myndigheter. Explosionen inträffade i Peshawar, huvudort i den oroliga provinsen Khyber Pakhtunkhwa, och polis uppger att den tycks ha orsakats av en bomb. Sjukvårdskällor uttrycker samtidigt oro för att dödstalet kommer att stiga.
Området har under de senaste åren skakats av upprepade attacker som talibaner sedan tagit på sig skulden för.


SAMMA MUSLIMER DÄR SOM HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar